GÜNDEM
Yayınlanma : 09 Eylül 2025 15:14

Bakü'de çok uluslu askeri tatbikat başladı

Bakü'de çok uluslu askeri tatbikat başladı
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de altı ülkenin özel kuvvetlerinin katılımıyla 'Sonsuz Kardeşlik-IV' çok uluslu askeri tatbikatı başladı. Tatbikatın amacı, ortak operasyon kabiliyetini geliştirmek ve deneyim paylaşımını sağlamaktır.
Bakü'de çok uluslu askeri tatbikat başladı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Azerbaycan, Kazakistan, Katar, Özbekistan, Pakistan ve Türkiye özel kuvvetlerinin katılımıyla 'Sonsuz Kardeşlik-IV' çok uluslu ortak tatbikatının açılış töreni düzenlendi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tatbikata 6 ülkenin özel kuvvet askerlerinin katıldığı belirtildi. Törende, katılımcı ülkelerin şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve milli marşlar çalındı.

TATBİKATIN AMACI

Açılışta zırhlı araçlar, ordu havacılığı ve insansız hava araçlarının da yer aldığı görüldü. Tatbikatın amacı, dost ve müttefik ülkelerin özel kuvvetleri arasında ortak operasyonların icrası yoluyla tecrübe paylaşımını sağlamak, karşılıklı faaliyetlerde uyumu artırmak ve gerektiğinde ortak operasyonları yürütme kabiliyetini geliştirmek olarak açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov'un yaptığı konuşmada, tatbikatın askeri iş birliğini ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirdiğini vurguladı.

BAKAN HASANOV'DAN AÇIKLAMALAR

Bakan Hasanov, 'Özel kuvvetlerin modern muharebe şartlarındaki rolü giderek artıyor' diyerek, tatbikatın her katılımcı için faydalı olacağına ve yeni fırsatlar yaratacağına inandığını ifade etti. Bakanlık, tatbikat kapsamında, özel kuvvetler birliklerinin atış, paraşütle atlama, keskin nişancılık gibi muharebe taktikleri ve yerleşim alanlarının düşmandan temizlenmesi konularında eğitim görevleri gerçekleştireceğini duyurdu.