YAŞAM
Yayınlanma : 09 Ocak 2026 12:52

Balıkesir'de İmar Yönetmeliği için önemli toplantı yapıldı

Balıkesir'de İmar Yönetmeliği için önemli toplantı yapıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İmar Yönetmeliği Taslağı için meslek odalarının katıldığı önemli bir toplantı düzenledi. Yönetmelik maddeleri ele alındı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İmar Yönetmeliği Taslağı’na yönelik olarak meslek odaları temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi.

MEKÂNSAL STANDARTLAR ARTIRILIYOR

Toplantının amacı, kentin mekânsal standartlarını yükseltmek ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için gerekli teknik gereklilikleri görüşmekti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu toplantıda, yönetmelik maddeleri detaylı bir şekilde ele alındı.

MESLEK ODALARI GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI

Toplantıya, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcileri de katıldı. Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Planlayıcıları Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri, yönetmelik taslağı üzerine görüş ve önerilerini paylaştı.

YÖNETMELİK MADDELERİ DETAYLI ŞEKİLDE GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Timur Türkmen’in başkanlığında gerçekleştirildi. İlgili meslek odalarının görüşleri alınarak, yeni yönetmeliğin Balıkesir’in yerel dokusuna uygun, uygulanabilir ve teknik gereklilikleri karşılayan bir yapıda olması gerektiği vurgulandı. Yönetmelik maddeleri tek tek analiz edilerek, uygulama aşamasında karşılaşılabilecek durumlar ve çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.