GÜNDEM
Yayınlanma : 24 Eylül 2025 16:21

Bangkok'ta büyük çöküntü: 900 metrekarelik çukur, yeraltı tren inşaatından kaynaklandı

Bangkok'ta büyük çöküntü: 900 metrekarelik çukur, yeraltı tren inşaatından kaynaklandı
Bangkok'ta bir hastanenin yakınında 900 metrekarelik büyük bir çöküntü meydana geldi. Başbakan, yeraltı tren inşaatından kaynaklanan toprak kaymasının çöküntüye neden olduğunu açıkladı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta, bir hastanenin yakınında büyük bir çöküntü meydana geldi. Yaklaşık 900 metrekarelik çukur, kamu hizmetlerini aksattı ve trafiği durdurdu.

HASTANENİN ÖNÜNDE ÇÖKÜNTÜ

Vajira Hastanesi'nin önünde oluşan 50 metre derinliğindeki çöküntü, çevredeki elektrik direkleri ve bir çekiciyi yuttu. Hastane, olay sırasında hasta kabul etmeyi durdurdu. Yerel basında yayınlanan görüntülerde, bir aracın çukurun kenarında tehlikeli bir şekilde durduğu ve yetkililerin olay yerine toplandığı görülüyor.

YER ALTI TREN İNŞAATINDAN KAYNAKLANDI

Başbakan Anutin Charnvirakul, çöküntünün yeraltı tren inşaatından çıkan toprakların kayması sonucu oluştuğunu açıkladı. Bangkok Valisi Chadchart Sittipunt ise bir borunun patlaması nedeniyle su ve elektrik hatlarının da kesildiğini belirtti. Öğle saatlerinde yetkililer, zemindeki hareketin durdurulduğunu ve bölgeyi yakından izlediklerini duyurdu.