Bangladeş, sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli bir depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Narsingdi'nin yaklaşık 14 kilometre güneybatısı olarak belirlendi. Yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, ülkenin birçok bölgesinde büyük endişeye yol açtı.
DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5,7 OLARAK KAYDEDİLDİ
Bangladeş Meteoroloji Departmanı, başkent Dakka'ya yaklaşık 25 kilometre mesafede hissedilen depremin büyüklüğünü 5,7 olarak duyurdu. Bu büyüklükteki bir sarsıntının, depremden etkilenen bölgelerde hissedilir derecede bir etki yaratması bekleniyordu. Nitekim, depremin ülkenin geniş bir coğrafyasında şiddetli bir şekilde hissedildiği bildirildi.
DAKKA'DA KORKUNÇ SONUÇ: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Depremin en üzücü sonuçlarından biri ise başkent Dakka'da yaşandı. Dhaka Tribune'un haberine göre, bir binanın korkuluğunun çökmesi sonucu meydana gelen trajedide 3 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Bu olay, depremin yol açtığı can kayıplarının en ciddi ve somut örneği olarak kayıtlara geçti.


