GÜNDEM
Yayınlanma : 01 Kasım 2025 19:20

Basın İlan Kurumunda yeni dönem: Amasyalı Abdulkadir Çay göreve başladı, ilk icraatlar merak ediliyor

Basın İlan Kurumunda yeni dönem: Amasyalı Abdulkadir Çay göreve başladı, ilk icraatlar merak ediliyor
Amasyalı Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumunun yeni genel müdürü olarak göreve başladı. Çayın eğitim ve sivil toplum alanındaki deneyimi dikkat çekiyor.

Basın İlan Kurumunun yeni genel müdürü olarak Amasyalı Abdulkadir Çay, görevine resmen başladı. Kurum bünyesindeki ilk gününde yönetici ve çalışanlarla bir araya gelen Çay, yeni döneme ilişkin fikir alışverişinde bulundu ve kurumun mevcut işleyişi hakkında kapsamlı bir bilgilendirme aldı.

ABDULKADİR ÇAYIN GEÇMİŞİ VE EĞİTİMİ

1978de Amasyada dünyaya gelen Abdulkadir Çay, ilköğretimini Taşovada tamamladı. Eğitim hayatına Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile devam eden Çay, 1996da buradan mezun oldu. Lisans eğitimini 2000 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde başarıyla tamamlayan Çay, aynı yıl Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde (Gebze Teknik Üniversitesi) İşletme Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine adım attı.

SİVİL TOPLUM VE YÖNETİCİLİK KARİYERİ

Lise yıllarından itibaren sivil toplum faaliyetlerinde aktif rol alan Abdulkadir Çay, 2013 yılında SETA Vakfının Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Ardından 2017-2018 yılları arasında TÜRGEV Genel Müdürlüğü vazifesini yürüten Çay, bu önemli görevlerinin yanı sıra pek çok vakıf ve dernekte de gönüllü çalışmalara imza attı. 18 Ekim 2025 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak atanan Çay, evli ve üç çocuk babasıdır.