GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Ocak 2026 11:54

Başkent Üniversitesi, ISIF’25’ten ödüllerle döndü: Yeşil teknolojiler öne çıktı

Başkent Üniversitesi, ISIF’25’ten ödüllerle döndü: Yeşil teknolojiler öne çıktı
Başkent Üniversitesi, 'yeşil teknolojiler' temalı ISIF’25 fuarından çeşitli ödüllerle döndü. Üniversitenin araştırma ve patent çalışmalarının uluslararası alanda takdir gördüğü belirtildi.

Başkent Üniversitesi, 'ISIF’25 Buluş ve Patent Ödülleri'nde önemli başarılara imza atarak çeşitli ödüllerle yurda döndü. Etkinlik, üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen görkemli bir törenle sona erdi.

AKADEMİK BAŞARI VE ULUSLARARASI TANINMA

Törene, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Hakan Özkardeş, önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı. Prof. Dr. Mehmet Haberal, konuşmasında araştırma ve bilimsel üretimin üniversitelerin geleceği için taşıdığı kritik öneme vurgu yaparak, sürekli yenilikçi ve araştırma odaklı çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

YEŞİL TEKNOLOJİLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Bu yıl 'yeşil teknolojiler ve sürdürülebilir inovasyon' temasıyla düzenlenen ISIF’25 fuarında, Başkent Üniversitesi çevresel sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı projeleriyle dikkat çekti. Patent süreçlerinin teknik özgünlük, bilimsel yeterlilik ve uzun soluklu bir çalışma gerektirdiği ifade edilirken, üniversitenin bu alanda elde ettiği uluslararası ödüllerin, akademik ve kurumsal çalışmalarının küresel ölçekte takdir gördüğünü gösterdiği vurgulandı.