GÜNDEM
Yayınlanma : 20 Kasım 2025 14:51

Batman'da silahlı çetelerin kökü kazınıyor: Vali Canalp'tan şok eden açıklamalar!

Batman'da silahlı çetelerin kökü kazınıyor: Vali Canalp'tan şok eden açıklamalar!
Batman Valisi Ekrem Canalp, kentteki silah imalathanelerinin kapatıldığını ve ruhsatsız silahlara karşı operasyonların sürdüğünü duyurdu. Silah ruhsatı başvurularının ise sıkı denetime tabi tutulduğunu belirtti.

Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, kentteki asayiş olaylarını ve özellikle silah kullanımına yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi. Artukbey Kahve'de gazetecilerle bir araya geldiği buluşmada Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Valilik Basın Müdürü Vahap Asma ve Belediye Basın Müdürü Salih Ay da hazır bulundu. Canalp, Batman'ın 100 bin kişiye düşen asayiş olayları oranında diğer illere kıyasla iyi bir durumda olduğunu belirtirken, şehirde hiç olay olmuyormuş gibi bir algının yanlış olduğunu vurguladı. Silahlı çatışmaların gençler arasında yaygınlaşmasının büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu ve bu durumun can yakıcı olduğunu dile getirdi.

SİLAH İMALATHANELERİNE DARBE VURULDU

Vali Canalp, silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silahlara karşı yürütülen operasyonlara değinerek, polis bölgesinde ele geçirilen silah ve malzemelere dair rakamlar paylaştı. Batman'da bulunan silah imalathanelerinin tamamen kapatıldığını ve son olarak bir CNS tezgahında silah üretmeye çalışan kişilerin engellendiğini açıkladı. Bu çalışmalarla yeni imalathanelerin faaliyete geçme ihtimalinin ortadan kaldırıldığını ve sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Ancak, şehrin geçmişten gelen ve hem ruhsatsız hem de ruhsatlı silahları kapsayan olumsuz bir mirasa sahip olduğunu da ekledi.

SİLAH RUHSATI KONTROLÜ SIKIŞIYOR

Canalp, kentteki silah ruhsatı başvuruları konusunda 3.5 yıldır süren mücadelesini ve yenileme ruhsatı dahi vermediğini duyurdu. Her verilen ruhsatın yeni bir silah anlamına geldiğini ve bu durumun özenme ve korku yaratma yoluyla ruhsatsız silahların sayısını artırdığını ifade etti. Nadir ve özel durumlar haricinde ruhsat başvurularının reddedildiğini ve 'ruhsat alanlar olay çıkarmıyor' gibi düşüncelerin topluma zarar verdiğini, bu nedenle daha fazla kalbi kırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.