İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluk olaylarıyla ilgili kapsamlı bir iddianame hazırladı. Çok sayıda gözaltı ve tutuklama sürecinin ardından, eski Başkan Rıza Akpolat'ın adı yolsuzluk dosyasında öne çıkıyor.
RIZA AKPOLAT VE RÜŞVET İDDİALARI
İddianame, Akpolat’ın iş insanlarından “bağış” adı altında rüşvet aldığına dair ciddi iddialarla dolu. Bu paraların, belediye bütçesi dışında kişisel çıkarlar için harcandığı öne sürülüyor. Ayrıca, Akpolat’ın belediyenin iç işleyişini denetlemek üzere dinleme cihazları yerleştirdiği belirtiliyor.
ÖRGÜTLÜ SUÇLAMALAR VE CEZALAR
İddianamede, Aziz İhsan Aktaş gibi isimlerin de suçlamalara dahil olduğu belirtiliyor. Aktaş, belediye ile özel şirketler arasındaki rüşvet ilişkisinde aktif rol oynamış ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itiraflarda bulunmuştur. İddianamede, şüphelilerin “örgütlü olarak rüşvet almak” ve “kamuyu zarara uğratmak” gibi suçlamalarla cezalandırılması talep ediliyor.


