YAŞAM
Yayınlanma : 29 Aralık 2025 16:13

Beylikdüzü parkları ateşe verildi: Vandallığa sessiz kalınmayacak

Beylikdüzü parkları ateşe verildi: Vandallığa sessiz kalınmayacak
Beylikdüzü'nde parklara yönelik saldırılar artarken, son olayda 80. Yıl Parkı'ndaki kamelya ateşe verildi. Şüpheliler yakalanırken, belediye yenileme çalışmalarına başladı ve vandallığa sessiz kalınmayacağı belirtildi.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde park alanlarına yönelik saldırılar artış gösteriyor. Son bir ay içinde yaşanan üçüncü olayda, Gürpınar Mahallesi'ndeki 80. Yıl Parkı'nda bulunan bir kamelya ateşe verildi. Olayın ardından Beylikdüzü Belediyesi ekipleri, parkı yenileme çalışmalarına hız verdi.

PARKLARA YÖNELİK VANDALLIK SÜRÜYOR

Beylikdüzü'nde parklara yönelik tahribat son haftalarda sıkça yaşanıyor. İlk olarak 29 Kasım'da Adnan Kahveci Mahallesi'ndeki Mevlana Parkı'nda bir kamelyanın yıkılmasıyla başlayan olaylar zinciri, 21 Aralık akşamı Yakuplu Mahallesi'ndeki Ahi Evran Parkı'nda çocuk oyun grubunun ve kauçuk zeminin ateşe verilmesiyle devam etti.

BELEDİYE EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Belediye tarafından hasar gören alanlar hızla onarılırken, Gürpınar Mahallesi'ndeki 80. Yıl Parkı'nda bulunan çardağın yakılmasıyla vandallık yeni bir boyut kazandı. Olay yerine sevk edilen belediye ekipleri hasar tespiti yaparak parkın yeniden düzenlenmesi için çalışmalara başladı. Yangını çıkaran şüphelilerin ise polis tarafından yakalandığı bilgisi edinildi. Beylikdüzü Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu saldırıları 'açık bir vandallık' olarak nitelendirerek, yeşil alanlara, çocukların oyun hakkına ve ortak yaşam bilincine yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı. Belediyenin açıklaması, "Bu vandallığa sessiz kalmayacağız" ifadeleriyle son buldu.