GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Şubat 2026 16:49

Boğa vatozları Antalya'da sürü halinde yakalandı: 35 birey bilim dünyasına sunulacak

Boğa vatozları Antalya'da sürü halinde yakalandı: 35 birey bilim dünyasına sunulacak
Antalya'da 35 boğa vatozunun bir balıkçının ağına takılması, bilim dünyasında önemli bir gelişme olarak kaydediliyor. Vatozlar, nesli tehdit altında olan türler arasında.

Antalya'da nesli kritik seviyede tehdit altında bulunan boğa vatozlarının bir balıkçının ağına takılması, bilim dünyasına önemli bir katkı sağlayacak.

SÜRÜ HALİNDE YAKALANDILAR

Muratpaşa ilçesi falezler açıklarında ağı toplayan balıkçı Zeki Büyükakın, 35 boğa vatozunu bir arada yakaladı. Bu durum, Büyükakın için büyük bir şaşkınlık kaynağı oldu ve hayatta kalan vatozları denize geri bıraktı.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR HAZIRLANIYOR

Büyükakın'ın çektiği videoları Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'na iletmesiyle birlikte, boğa vatozlarının Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN)