Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çambaşı Yaylası ve çevresinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı içme suyu arıtma tesisi çalışmalarını tamamladı.
YENİ TESİS KABADÜZ İLÇESİNE HİZMET VERECEK
Günlük yaklaşık 20 bin vatandaşın içme suyu ihtiyacına yanıt verecek olan tesis, Kabadüz ilçe merkezi dahil olmak üzere toplamda 15 mahallenin kullanımına sunuldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından modern teknoloji ile inşa edilen tesis, kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirildi.
MODERN ALTYAPI İLE GÜVENLİ SU
Yaklaşık 30 milyon TL maliyetle inşa edilen tesiste, saniyede 45 litre su arıtımı yapılabiliyor. Altyapı ve üstyapı sistemleri ile donatılan tesis, bölgenin uzun yıllar boyunca içme suyu ihtiyacını güvenli bir şekilde karşılayacak. Ayrıca, tesisin SCADA sistemi sayesinde uzaktan kontrol edilebilmesi, suyun bulanıklık değerlerinin anlık ölçümünü ve otomatik kimyasal dozajlama yöntemleri ile arıtma işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlıyor.


