ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Eylül 2025 14:15

Can Holding soruşturması: Beş şüpheli adliyeye sevk edildi

Can Holding soruşturması: Beş şüpheli adliyeye sevk edildi
Can Holding'e yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan beş şüpheli adliyeye sevk edildi. 121 şirket TMSF'ye devredilirken, kara para aklama, dolandırıcılık gibi suçlamalar gündeme geldi.

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR

Soruşturma kapsamında daha önce 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Aralarında Habertürk ve Show TV yöneticisi Kenan Tekdağ'ın da bulunduğu beş şüpheli gözaltına alınırken, Mehmet Şakir Can ve Kemal Can'ın da aralarında olduğu beş kişi aranıyor. 121 şirketin TMSF'ye devredildiği soruşturma, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

YÜKSEK MİKTARLI KAYNAKSIZ PARA

Suçlamalar arasında kara para aklama, dolandırıcılık, sahte belge düzenleme ve vergi kaçakçılığı yer alıyor. Yaklaşık beş yıllık bir dönemi kapsayan bu suçların, çıkar amaçlı bir örgüt şemasıyla işlendiği iddia ediliyor. Şirket hesaplarına kaynağı belirsiz 88 milyar lira girdiği öne sürülüyor. Başsavcılık açıklamasında, zanlıların hem ekonomik gücünü artırmayı hem de kamuoyu nezninde güç ve itibar elde etmeyi amaçladığı belirtildi.

40 YILLIK BİR TARİH

40 yıldır turizm, enerji ve lojistik gibi alanlarda faaliyet gösteren Can Holding, son yıllarda medya ve eğitim sektörüne yatırım yapmaya odaklanmıştı. Daha önce akaryakıt ve sigara kaçakçılığı iddialarıyla da gündeme gelmişti.