EKONOMİ
Yayınlanma : 09 Ekim 2025 14:27

Cevdet Yılmaz: Ağustos ayı sanayi üretimi yüzde 7,1 arttı

Cevdet Yılmaz: Ağustos ayı sanayi üretimi yüzde 7,1 arttı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ağustos ayı sanayi üretiminin yıllık yüzde 7,1 arttığını, teknoloji odaklı ürünlerin öne çıktığını ve ekonomiye güvenin arttığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ağustos ayı sanayi üretimi istatistiklerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

SANAYİ ÜRETİMİNDE GÜÇLENME

Yılmaz'ın açıklamasına göre, 2025 yılı ağustos ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 7,1 oranında bir artış gösterdi. Bu artışın önemli bir bölümünü oluşturan imalat sanayii üretiminde ise yüzde 7,7'lik bir yükseliş kaydedildi. Açıklamada, sanayi üretimindeki bu olumlu tablonun, programın hedefleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştiği vurgulandı.

TEKNOLOJİ ODAKLI BÜYÜME

Özellikle orta-yüksek teknoloji ürünlerinin üretiminde yüzde 19, yüksek teknoloji ürünlerinin üretiminde ise yüzde 8,5'lik bir artış yaşanması, sanayi üretimindeki büyümenin lokomotifliğini üstlendi. Bu gelişmelerin, inşaat ve hizmet sektörlerindeki mevcut olumlu gidişata da olumlu yansıyacağı öngörülüyor. Yılmaz, ekonomiye olan güvenin, dengelenen büyüme, iyileşen cari açık, TL'ye artan güven, rekor seviyedeki rezervler, azalan risk primi ve depremin etkilerine rağmen olumlu bütçe görünümüyle her geçen gün pekiştiğini belirtti. Önümüzdeki süreçte enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve üretime, yatırıma ve ihracata verilecek desteklerle toplumsal refahın artırılmaya devam edileceğini ifade etti.