GÜNDEM
Yayınlanma : 15 Eylül 2025 11:54

CHP Kurultay Davası Ertelendi: 24 Ekim'de Yeni Duruşma

CHP Kurultay Davası Ertelendi: 24 Ekim'de Yeni Duruşma
CHP'nin kurultay iptali davası 24 Ekim'e ertelendi. Davada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan olması ihtimali ve 'mutlak butlan' kararı tartışılıyor. Mahkeme, kurultayda usulsüzlük iddialarını inceliyor.

DAVANIN ERTELENMESİ

Mahkeme heyeti, davayı 24 Ekim Cuma günü saat 10.00'a erteleme kararı aldı. Heyet ayrıca, 21 Eylül'deki kurultay seçimlerinde oy kullanan ve kullanmayan tüm delege listeleri ile birleştirme tutanaklarının mahkemeye sunulmasını talep etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN GÖREVE DÖNÜŞÜ MÜMKÜN MÜ?

Duruşma sırasında, avukatlar arasında gerginlikler yaşandı. Davacı vekili, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın hukuksuz olduğunu iddia ederek, Kemal Kılıçdaroğlu ve eski PM üyelerinin görevlerine iade edilmesini istedi. Kurultayın yok hükmünde sayılması ve Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan olması olasılığı gündeme geldi. Mahkemeden kurultayların iptali ve mutlak butlan kararı çıkması durumunda Kılıçdaroğlu'nun yeniden göreve dönebileceği veya başka bir ismin kayyum olarak atanabileceği belirtiliyor. Ancak Kılıçdaroğlu cephesi, kayyum atanmasını kabul etmeyeceklerini ve görevi Kılıçdaroğlu'nun kabul edeceğini iddia ediyor.

İDDİALAR VE KARŞI AÇIKLAMALAR

Davacı vekilinin, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel için 'suç örgütü' ifadesini kullanması gerginliğe neden oldu. CHP avukatı ise, mutlak butlan kararı verilemeyeceğini savundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, böyle bir kararın alınmayacağını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da böyle bir göreve geri dönmeyeceğini düşündüğünü belirtti. Ancak, Özel'in açıklamalarına rağmen, CHP 21 Eylül'de kurultay kararı aldı. Parti yönetimi, olası 'mutlak butlan' kararına karşı davayı konusuz bırakmak için 39. Olağan Kurultayı toplamayı planlıyor.