GÜNDEM
Yayınlanma : 19 Kasım 2025 15:42

Chp lideri Özgür Özel Zonguldak'a geliyor: Gmis'ten önemli ziyaret

Chp lideri Özgür Özel Zonguldak'a geliyor: Gmis'ten önemli ziyaret
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve yönetimi, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'i ziyaret ederek sendikanın kuruluş yıl dönümünü kutladı ve Özgür Özel'in mitingine davet etti. Görüşmede işçi açıkları ve asgari ücret konuşuldu.

Zonguldak'ta siyasi bir hareketlilik yaşanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret etti.

GMİS GENEL BAŞKANI YEŞİL'E ZİYARET

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir'in ev sahipliği yaptığı ziyarette, CHP heyeti sendikanın 79. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bu özel günde, CHP İl Başkanı Dural, 22 Kasım Cumartesi günü Zonguldak'ta düzenlenecek olan miting için Genel Başkan Özgür Özel'in davetiyesini iletti. Genel Başkan Yeşil, nazik ziyaret ve davetleri için Dural'a teşekkürlerini sundu.

TAŞKÖMÜRÜ VE ASGARİ ÜCRET GÜNDEMDEYDİ

Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ndeki (MTA) işçi açıklarının yanı sıra yaklaşan asgari ücret gündemi de ele alındı. Yapılan istişarelerin, bölgedeki önemli konulara ışık tutması bekleniyor.