YAŞAM
Yayınlanma : 07 Ocak 2026 16:30

Denizli’de Kazıkbeli Savaşı anısına Honaz Dağı’na tırmanış yapıldı

Denizli’de Kazıkbeli Savaşı anısına Honaz Dağı’na tırmanış yapıldı
Denizli’de düzenlenen Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri kapsamında 105 dağcı, Honaz Dağı zirvesine tırmandı ve tarihi rota izlenerek geçmişe yolculuk yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye’nin 10 farklı ilinden gelen 105 dağcı, 2 bin 571 metre yüksekliğindeki Honaz Dağı zirvesine tırmandı.

GEÇMİŞE YOLCULUK

Etkinlikte, savaşın yaşandığı tarihi rota izlenerek geçmişin hatırasını yaşatmak amacıyla bir zirve tırmanışı gerçekleştirildi. Pamukkale Arama Kurtarma Derneği (PAKDOS) liderliğinde düzenlenen bu anlamlı etkinlik, katılımcılara tarihi bir yolculuk fırsatı sundu. Faaliyet, sporcuların Cumartesi günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran Kamp Merkezi’nde kamp kurmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Öztürk ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ali Fuat Avcı tarafından karşılanan sporcular, etkinlik öncesi teknik toplantının ardından dinlenmeye çekildi.

ZAFAFLA ZİRVEYE

Zirve yürüyüşü, Pazar sabahı saat 07.00’de başladı. Yaklaşık 10,5 saat süren tırmanış, saat 17.30’da sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Dağcılar, başarıyla zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşadı ve etkinlik, katılımcılar arasında dostluk bağlarını güçlendirdi.