GÜNDEM
Yayınlanma : 24 Aralık 2025 13:45

Düzce'de nefes kesen operasyon: 2.100'den fazla silah parçası ele geçirildi!

Düzce'de nefes kesen operasyon: 2.100'den fazla silah parçası ele geçirildi!
Düzce'de 23 ay süren takibin ardından polis, bir yolcu otobüsü ve otomobilde yaklaşık 2.100 ruhsatsız tabanca yapımına yetecek silah parçası ele geçirdi. 6 şüpheli gözaltına alındı.

Düzce'de polis ekiplerinin 23 ay süren titiz takibi sonucunda büyük bir silah operasyonu düzenlendi. Bir yolcu otobüsü ve otomobilde yapılan aramalarda, birleştirildiğinde yaklaşık 2 bin 100 adet ruhsatsız tabanca oluşturabilecek devasa miktarda silah parçası ele geçirildi.

23 AYLIK TAKİBİN SONUCU

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen planlı çalışma, kentte faaliyet gösterdiği belirlenen bir silah grubunu hedef aldı. Yaklaşık 23 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takip, şüphelilerin çok sayıda silah ve parçayı İstanbul'a sevk etmeye hazırlandığı bilgisine ulaşılmasıyla operasyonun fitilini ateşledi.

OTOGARDAN OTOYOLA UZANAN OPERASYON

Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve depo olarak kullandıkları adresler yakın takibe alınırken, Tokuşlar Mahallesi'ndeki bir iş yerine otomobil ve yolcu otobüsüne silah parçalarının koliler ve torbalar halinde yüklendiği tespit edildi. Araçların otogar yönünden otoyola bağlanmak üzereyken operasyon başlatıldı. Durdurulan araçlarda ve depoda yapılan aramalarda, 46 bin 655 adet silah parçası ele geçirildi. Bu parçalar, birleştirildiğinde toplamda 2 bin 100 adet ruhsatsız tabanca yapmaya yetiyor. Ele geçirilenler arasında tabanca alt gövdeleri, üst kapak takımları, namlular, iğneler, mekanizma yatağı, iç mekanizma pimleri, silah yapımında kullanılan torna tezgahı, 3 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek de bulunuyor. Operasyon kapsamında 6 şüpheli gözaltına alınırken, şüpheliler arasında esnaf, kuyumcu ve otobüs şoförlerinin de bulunduğu öğrenildi.