EKONOMİ
Yayınlanma : 25 Şubat 2026 11:25

Enerji Bakanı Bayraktar Güney Kore'de: Yeni iş birlikleri ve enerji fırsatları masada

Enerji Bakanı Bayraktar Güney Kore'de: Yeni iş birlikleri ve enerji fırsatları masada
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Güney Kore'de mevkidaşı Kim Sungwhan ile bir araya gelerek Türkiye-Güney Kore enerji iş birliklerini ve yeni fırsatları görüştü. Yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve arz güvenliği konuları ele alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye-Güney Kore arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Güney Kore'nin başkenti Seul'de temaslarda bulundu. Bakan Bayraktar, ev sahibi ülkenin İklim, Enerji ve Çevre Bakanı Kim Sungwhan ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki enerji iş birliklerinin mevcut durumunu ve gelecekteki potansiyelini değerlendirdi.

ENERJİ İŞ BİRLİKLERİ VE YENİ FIRSATLAR ELE ALINDI

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Bayraktar, görüşmede Türkiye ve Güney Kore arasındaki enerji ilişkilerini daha da ileriye taşımak için mevcut iş birliklerini gözden geçirdiklerini ve yeni fırsatları kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını belirtti. Özellikle enerji dönüşümü sürecinde önemli bir yere sahip olan yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve elektrik iletim altyapısı gibi alanlarda atılabilecek somut adımlar masaya yatırıldı.

ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ÜÇÜNCÜ ÜLKE İŞ BİRLİKLERİ

Yapılan görüşmelerde, enerji arz güvenliğini artırmaya yönelik tedarik çeşitliliği ve üçüncü ülkelerde ortak projeler geliştirme konuları da değerlendirildi. Bayraktar, bu iş birliklerinin her iki ülkenin tecrübelerini sahaya yansıtacak bir çalışma gündemi oluşturması noktasında mutabık kalındığını ifade etti. Bakan Bayraktar, Seul'deki temasları kapsamında ayrıca İrlanda Enerji Bakanı O’Brien ile de bir görüşme gerçekleştirdi.