Cumhurbaşkanı tarafından alınan enerji projelerine ilişkin kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
ENERJİ İLETİM HATTI PROJESİ
Yayımlanan karara göre, '154 kV Gelgit RES TM- (BOTAŞ TM- Çatalca RES TM) (Girdi- Çıktı) Enerji İletim Hattı Projesi' kapsamında bazı taşınmazların mülkiyeti Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. Bu kamulaştırma, direk yerleri ile iletken salınım gabarisinin irtifak hakkı kurulması suretiyle gerçekleştirilecek.
EĞİRDİR'DE DOĞAL GAZ BORU HATTI PROJESİ
Ayrıca, Eğirdir ilçesinde doğal gaz boru hattı projesinin hayata geçirilmesi amacıyla da bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bu kamulaştırma, inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları ve diğer altyapı ihtiyacı için Boru Hatları Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.


