SİYASET
Yayınlanma : 22 Eylül 2025 23:48

Erdoğan BM'de konuştu: Gazze'deki katliam kabul edilemez

Erdoğan BM'de konuştu: Gazze'deki katliam kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'deki Filistin özel oturumunda Gazze'deki katliamı kınadı ve 65 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirtti. İki devletli çözümün hayata geçirilmesi ve İsrail'in Gazze'den çekilmesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de düzenlenen Filistin özel oturumunda önemli açıklamalar yaptı.

GAZZE KATLİAMI

Erdoğan, Fransa ve Suudi Arabistan öncülüğünde gerçekleştirilen konferansta, Gazze'deki katliamı kınadı ve 65 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Yaşananları kabul etmenin ve soykırıma sessiz kalmanın mümkün olmadığını vurguladı.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Konuşmasında, Filistin Devleti'ni tanıyan ülkeleri tebrik eden Erdoğan, iki devletli çözümün hızlandırılmasını istedi. Filistin Devleti Başkanı Mahmud Abbas'ın yokluğuna değinen Erdoğan, Filistin davasının tüm dünyaya mal olduğunu ve salondaki katılımın bunun en güzel göstergesi olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'den güçlerini çekmesi ve ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

ULUSLARARASI TOPLUMUN SORUMLULUĞU

Erdoğan, zulme karşı durmanın uluslararası toplumun hukuki ve vicdani sorumluluğu olduğunu dile getirdi. İki devletli çözüm vizyonunun yok edilmesine, Filistin halkının sürgün edilmesine ve işgalci politikaların devam etmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.