GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Aralık 2025 12:06

Ereğli'de Trafik Çilesi Büyüyor: Çakır Yetkilileri Göreve Çağırdı

Ereğli'de Trafik Çilesi Büyüyor: Çakır Yetkilileri Göreve Çağırdı
Ereğli'de şehir içi trafik akışındaki aksamalara dikkat çeken Çakır, yetkilileri acil çözüm bulmaya davet etti. Alternatif yollar, yol genişletmeleri ve battı-çıktı düzenlemeleri gerektiğini belirtti.

Karadeniz Ereğli'de şehir içi ulaşımda yaşanan ciddi trafik aksaklıkları, ilçe halkının günlük yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu duruma dikkat çeken Çakır, genel ve yerel yöneticileri acil çözüm üretmeye davet etti.

TRAFİK SORUNU KANAYAN YARA HALİNE GELDİ

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, araç trafiğinin Ereğli'nin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini belirterek, şehir içi ulaşımın adeta bir çileye dönüştüğünü vurguladı. Yetkililerin bir an önce harekete geçerek trafik sorununa kalıcı çözümler bulup hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

ALTERNATİF YOLLAR VE BATTIGÜNLÜK GEREKLİ

İlçede büyük bir sorun haline gelen trafik yoğunluğunun temel nedenlerinin bilindiğini söyleyen Çakır, çevre yolunun yapımının sadece belirli güzergahlardaki trafiği kısmen rahatlatacağını, ancak şehrin diğer ana arterlerindeki sorunların da çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Elmatepe, diş hastanesi karşısı ve Kepez tepesi gibi kritik noktalara battı-çıktı düzenlemeleri yapılmasının elzem olduğunu belirtti. Ayrıca, üniversite yerleşkesi ve öğrenci yurdunun faaliyete geçmesiyle artacak olan yoğunluk göz önüne alındığında, Balı Mahallesi ile çarşı merkezi arasındaki trafiğin iki şerit halinde akışının sağlanması için yol genişletme, park düzenlemeleri ve kavşak iyileştirmelerinin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Çakır, "Kıymetli Ereğli halkı bu çileyi hak etmiyor" diyerek sözlerini tamamladı.