YAŞAM
Yayınlanma : 26 Ocak 2026 18:07

Eskişehir'de minik yıldızlar sahne aldı: Futsal şenliği başladı!

Eskişehir'de minik yıldızlar sahne aldı: Futsal şenliği başladı!
Eskişehir'de 250 minik sporcunun katıldığı 9. Geleneksel Mini Minikler Futsal Şenliği başladı. Fair-play ve dostluk vurgusu yapılan şenlik, 30 Ocak'ta sona erecek.

Eskişehir, spor ve çocukların enerjisiyle dolup taşıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF), Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) iş birliğiyle organize edilen 9. Geleneksel Mini Minikler Futsal Şenliği, büyük bir coşkuyla start aldı. Porsuk Spor Salonu'nda başlayan ve 30 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek olan şenlik, geleceğin yıldız adaylarını bir araya getiriyor.

Fair-play ve dostluk ön planda

Toplam 250 minik sporcunun katıldığı bu heyecan dolu organizasyon, fair-play ruhunu, dostluğu ve spor sevgisini ön plana çıkarıyor. Beş gün sürecek müsabakalarda minik yetenekler becerilerini sergilerken, tribünlerdeki coşku ve heyecan dorukta olacak. Bu şenlik, çocukların sporla iç içe büyümesini teşvik etmenin yanı sıra, futsal branşının gelişimine de önemli katkılar sunmayı amaçlıyor.

Geleceğin yıldızları sahada

Şenlikte Ihlamurkent Spor, DSİ Bent Spor, Anadolu Üniversitesi, Gençlergücü Spor, Sağlık Spor, Eskişehir Kolej, Esentepe Spor, Asi Aslanlar Spor, Alt Yapı Derneği Spor, Es Şimşekler Spor, Minik Şimşekler Spor ve Çamlıca Gençlik Spor gibi birbirinden iddialı takımlar mücadele ediyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Tezcan Al, sporculara başarılar dileyerek tüm Eskişehirlileri maç heyecanını yaşamaya davet etti. Şenliğin ödül töreni ise 30 Ocak 2026 Cuma günü saat 16.00'da Porsuk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.