Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin haziran ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini kamuoyuyla paylaştı.
HAZİRAN AYI İNŞAAT ÜRETİMİ VERİLERİ
Avro Bölgesi'nde haziran ayı inşaat üretimi, bir önceki aya göre yüzde 0,8 azalırken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,7 artış gösterdi. AB'de ise haziran ayı inşaat üretimi, önceki aya göre yüzde 0,5 düştü, ancak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9'luk bir yükseliş kaydedildi.
ÜLKELER ARASI DEĞİŞİMLER
AB ülkeleri arasında haziran ayında inşaat üretiminde en yüksek artış yüzde 5,3 ile Slovakya'da, yüzde 4,5 ile Romanya'da ve yüzde 3,2 ile Polonya'da gözlemlendi. En büyük düşüş ise yüzde 5,6 ile İspanya'da, yüzde 5,3 ile Macaristan'da ve yüzde 3,7 ile Slovenya'da yaşandı. Yıllık bazda incelendiğinde ise inşaat üretimi yüzde 31,4 ile İspanya'da, yüzde 14 ile Çekya'da ve yüzde 9,8 ile Slovakya'da artış gösterirken, Fransa'da yüzde 5,1, Avusturya'da yüzde 5 ve Almanya'da yüzde 2,5 azalma kaydedildi.


