UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Portekiz ekibi Benfica'yı konuk eden Fenerbahçe, Chobani Stadyumu'nda oynanan karşılaşmadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, pozisyon üretme ve ön alanda organizasyon konusunda sıkıntılar yaşarken, tur umudunu rövanş maçına bıraktı.

SPOR YAZARLARININ YORUMLARI
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Benfica ile oynadığı 0-0'lık maçı köşelerinde değerlendirdi. Uğur Meleke (Hürriyet), Jose Mourinho'nun kırmızı kart sonrası hamlelerinin tutucu olduğunu belirterek, rakibin 10 kişi kalmasına rağmen oyuncu değişikliklerinin geç yapıldığını eleştirdi. Gürcan Bilgiç (Sabah) ise beraberliğin Benfica'nın istediği gibi geliştiğini, Mourinho'nun hedefinin kazanmak değil kaybetmemek olduğunu vurguladı. Serkan Akcan (Fanatik), Talisca'nın oyuna girmesinden sonra Fenerbahçe'de yeni bir sayfa açıldığını, ancak takımın hız konusunda iyileşmeye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

TRANSFER VE TAKIM KADROSU
Reha Kapsal (Fotomaç), Fenerbahçe'nin Feyenoord maçındaki performansını hatırlatarak, takımın hücum ve savunma dengesinin yetersiz olduğunu, orta sahanın ise en sıkıntılı bölge olduğunu belirtti. Yeni transferlerin takımın kalitesini artırmak için gerekli olduğunu söyleyen Kapsal, Mourinho'nun 3-4-1-2 sisteminden vazgeçmesi gerektiğini savundu. Ahmet Çakar (Sabah), maçın ikinci yarısında Benfica'nın 10 kişi kalmasına rağmen beraberliği korumasını eleştirdi ve Kerem Aktürkoğlu'nun neden oynatıldığını anlamadığını dile getirdi. Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin evinde düşük gol beklentisiyle oynadığını belirtti. Ömer Üründül (Sabah) ise çift santrfor taktiğinin yanlış olduğunu, Fenerbahçe'nin hücumda yetersiz kaldığını ve Skriniar ile Amrabat'ı en beğendiği isimler olarak gösterdi.

RÖVANŞ MAÇI
Eşleşmenin rövanş maçı, 27 Ağustos Çarşamba günü TSİ 22.00'de Estadio da Luz'da oynanacak.


