SPOR
Yayınlanma : 27 Ağustos 2025 21:22

Filenin Sultanları Kanada'yı yendi: Son 16'da Slovenya ile karşılaşacak

Filenin Sultanları Kanada'yı yendi: Son 16'da Slovenya ile karşılaşacak
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası E grubunda Kanada'yı 3-0 yenerek son 16'ya yükseldi ve Slovenya ile eşleşti. Filenin Sultanları grup maçlarını namağlup lider tamamladı.
Filenin Sultanları Kanada'yı yendi: Son 16'da Slovenya ile karşılaşacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası E grubu son maçında Kanada'yı set vermeden 3-0'lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla grupta 2 maç sonunda lider durumda bulunan Filenin Sultanları, son 16 turuna kalmayı garantiledi. Sıradaki rakipleri ise Slovenya olacak.

FİLENİN SULTANLARI ZİRVEDE

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası'ndaki üçüncü maçında Kanada'yı 3-0'lık skorla mağlup ederek grup etabını zirvede tamamladı. Tayland'ın Nakhon Ratchasima kentinde, Korat Chatchai Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma saat 12.00'de başladı. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen milliler, rakibini setlerde 21-25, 25-27 ve 13-25'lik skorlarla geçti.

SON 16 TURUNDA SLOVENYA

İspanya ve Bulgaristan'ı da mağlup eden Filenin Sultanları, E Grubu'nu namağlup lider bitirdi ve son 16 turunda Slovenya ile eşleşti. Turnuvada gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 16 takım üst tura çıkacak. Son 16'da grup liderleri ve ikincileri çapraz eşleşme sistemiyle çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek. Ardından yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak. Milli takım kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor: Eda Erdem Dündar, Cansu Özbay, Elif Şahin, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, İlkin Aydın, Yaprak Erkek, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Sinead Jack-Kısal, Gizem Örge ve Eylül Akarçeşme Yatgın. Türkiye'nin Dünya Şampiyonası karnesine bakıldığında ise, 2006'dan beri altı turnuvada yer aldığı görülüyor. 2010 yılında 6'ncılık elde eden takım, diğer yıllarda ise farklı dereceler elde etti.