POLITIKA
Yayınlanma : 08 Ekim 2025 16:21

Fransa'da Macron'un Azil Talebi Meclis Bürosundan Döndü

Fransa'da Macron'un Azil Talebi Meclis Bürosundan Döndü
Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un azledilmesine yönelik muhalefetin taslağı, Ulusal Meclis Bürosu tarafından 'kabul edilemez' bulunarak reddedildi. Bu karar, Macron'un azil sürecinin ilk aşamasını geçemediğini gösteriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un azledilmesine yönelik hazırlanan tasarı, Ulusal Meclis Bürosu tarafından ilk aşamada onaylanmadı.

MACRON'A AZİL YOLU KAPANDI

Ulusal basında yer alan bilgilere göre, aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa partisinden milletvekilleri ile bazı çevreci vekillerin imzasını taşıyan önerge, Ulusal Meclis Bürosu tarafından "kabul edilemez" bulunarak reddedildi. Bu karar, Macron'un azil sürecinin başlamasını engelleyen önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

MUHALEFETİN GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU

Daha önce de muhalefet tarafından 2024 yılında Macron'a karşı azil süreci başlatma girişiminde bulunulmuş ancak bu girişimler sonuçsuz kalmıştı. Ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizin sorumlusu olarak görülen Macron'un azledilmesi talebi, meclis bürosunun bu son kararıyla bir kez daha rafa kaldırılmış oldu.

FRANSA'DA SİYASİ KRİZ VE BAŞBAKAN DEĞİŞİKLİKLERİ

Macron'un, muhalefetin 2024'te Ulusal Meclisi feshederek erken genel seçime gitmesiyle derinleşen siyasi krizin sorumlusu olarak görülmesi, kamu borçları ile mücadele eden Fransa'da hükümet krizlerini de beraberinde getirdi. Son bir yıl içinde ülkede 3 başbakan değişti. En son 6 Ekim'de Başbakan Sebastien Lecornu istifa etmişti.