DÜNYA
Yayınlanma : 24 Ağustos 2025 06:16

Gazze'de açlıktan ölü sayısı 281'e yükseldi

Gazze'de açlıktan ölü sayısı 281'e yükseldi
İsrail'in saldırıları ve ablukası nedeniyle Gazze'de açlık krizi derinleşiyor; son 24 saatte 8 Filistinli daha açlıktan hayatını kaybetti, ölü sayısı 281'e yükseldi. Birleşmiş Milletler kıtlığı 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi.

İsrail'in saldırıları ve ablukası altında kıtlıkla mücadele eden Gazze'de, son 24 saat içinde açlıktan 8 Filistinli daha hayatını kaybetti. Bu durumla birlikte, açlıktan ölenlerin toplam sayısı 281'e ulaştı. Saldırılar sonucunda ise 63 Filistinli hayatını kaybetti.

AÇLIK KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Birleşmiş Milletler'in Gazze'de resmen kıtlık ilan etmesinin ardından, bölgedeki açlık krizi daha da derinleşiyor. Yardım dağıtımının yapıldığı Zikim noktası, yerinden edilenlerin de zorunlu olarak uzaklaştırılmasıyla birlikte daha da karmaşık bir hal aldı. Zikim noktasındaki yardım dağıtımından endişe duyanlar ise gönüllü hayır kuruluşlarına sığındı. Gazze'de son 24 saatte 8 Filistinli daha açlıktan yaşamını yitirdi ve açlıktan ölenlerin sayısı 281'e yükseldi.

İSRAİL SALDIRILARINI GENİŞLETİYOR

Katar merkezli televizyon kanalı El Cezire, İsrail tanklarının Gazze'nin merkezindeki Sabra semtine doğru ilerlediğini bildirdi. El Cezire, bu saldırıların tam ölçekli bir işgalin ilk adımı olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler, 22 Ağustos'ta İsrail'i, savaştan zarar görmüş Filistin topraklarına yardım ulaştırılmasını sistematik olarak engellemekle suçlamıştı. Genel Sekreter Antonio Guterres ise kıtlığı 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirmişti.