İsrail'in Gazze işgali sırasında silahlandırdığı iddia edilen çeteler, sosyal medyada tanınan Filistinli gazeteci Salih el-Caferavi'yi öldürdü.
REHİNE ANLAŞMASI ÖNCESİ ÇATIŞMA
Barış anlaşmasının öncelikli maddelerinden rehinelerin serbest bırakılmasına saatler kala, Gazze Şeridi'nde Hamas üyeleri ile İsrail tarafından desteklendiği öne sürülen gruplar arasında çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda hayatını kaybedenlerin olduğu bildirildi. Hamas'ın, bu gruplardan silahlarını bırakıp teslim olmalarını talep ettiği ancak talebin karşılık bulmadığı aktarıldı.
GAZETECİ CAFERAVİ HAYATINI KAYBETTİ
Çatışmalar sırasında, Hamas yanlısı videolarıyla dünya çapında tanınan Filistinli gazeteci Salih el-Caferavi de yaşamını yitirdi. Caferavi'nin, çatışmalar sırasında başından vurulduğu belirtildi. Gazetecinin, İsrail'in Sabra Mahallesi'nde yol açtığı yıkımı belgelemek amacıyla çalıştığı sırada saldırıya uğradığı ve kişisel eşyalarının çete mensupları tarafından çalındığı ifade edildi. Olaylarda ayrıca Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Basim Naim'in oğlunun da hayatını kaybettiği duyuruldu.
GÖZALTILAR BAŞLADI
Yaşanan çatışmaların ardından Hamas, silahlı gruplara mensup çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.


