DÜNYA
Yayınlanma : 19 Eylül 2025 04:53

Gazze'de İsrail saldırıları sürüyor: 40 bin kişi göç etti

Gazze'de İsrail saldırıları sürüyor: 40 bin kişi göç etti
İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ediyor. Son iki günde 40 bin Filistinli yerinden edildi ve 99 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırılar, Gazze kent merkezinin batı bölgesine de yayıldı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze kent merkezine yönelik kara harekatı, sivillerin yoğun olduğu batı bölgesine de yayıldı. Saldırılar nedeniyle canlarını kurtarmaya çalışan Filistinliler, aileleriyle birlikte yürüyerek yer değiştirmek zorunda kalıyorlar.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI

İsrail ordusu, dün Saftavi Mahallesi ve Cella Caddesi'nin bitiş noktasında askeri araçlarının fotoğraflarını yayınladı. Görgü tanıkları, İsrail tanklarının Saftavi Mahallesi ve Cella Caddesi'nin bitiş noktasından yüzlerce metre içeri girdiğini belirtti. Ağır İsrail askeri araçları, aralarında kepçelerin de bulunduğu, kentin kuzeybatısındaki Kerame Kuleleri ve Muhaberat bölgelerinde faaliyet gösterdi.

GAZZELİLERİN YÜREK BURKAN YAKARIŞLARI

Gazze kent merkezindeki Filistinliler, İsrail saldırıları ve tahliye emirleri nedeniyle Reşid Caddesi üzerinden güney bölgelere doğru göç ediyor. Yürümekte zorlanan bir Gazzeli adamın; "Vallahi, artık söylediklerimiz onlar için sıradanlaştı. Ağlayan bir adamın olması bile onları etkilemiyor. Bizim için hiçbir şey yapmadılar. Sundukları her şeyi değersizleştirerek ve onurumuzu kırarak veriyorlar. Yürüyecek halimiz kalmadı. Vallahi ayakta duramıyorum. Allah her şeyi görüyor. Allah bize yeter, O ne güzel vekildir." sözleri yürek burkuyor. İsrail ordusu, Şeyh Rıdvan Mahallesi'ni tanklarla kuşatarak bombardımanlarını sürdürüyor. Bu saldırılar binlerce ailenin güneye doğru kaçmasına neden oldu. Birleşmiş Milletler, pazartesi ve salı günleri Gazze kent merkezinden yaklaşık 40 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri Gazze'ye yönelik saldırılarında 65 bin 141 Filistinli öldü, 165 bin 925 kişi yaralandı.