DÜNYA
Yayınlanma : 26 Ağustos 2025 03:00

Gazze'de şehit düşen gazeteci Meryem Ebu Dekka'nın yürek burkan vasiyeti

Gazze'de şehit düşen gazeteci Meryem Ebu Dekka'nın yürek burkan vasiyeti
Gazze'deki İsrail saldırısında hayatını kaybeden gazeteci Meryem Ebu Dekka'nın oğluna duygusal bir vasiyeti ortaya çıktı. Vasiyetinde oğluna kız çocuğu olursa adını kendisinin koymasını istedi ve namaz kılmasını özellikle vurguladı.

Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesine İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazetecilerden Meryem Ebu Dekka'nın oğluna duygusal bir vasiyet bıraktığı ortaya çıktı.

YÜREKLERİ DAĞLAYAN VASIYET

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta, gazeteci Meryem Ebu Dekka ve oğlu yaş pastayla birlikte görülüyor. Ebu Dekka, oğluna 'Büyüyüp evlendiğinde bir kız çocuğun olursa ona benim adımı ver' diyerek vasiyetini duyurdu. 'Annesinin kalbi, ruhu, Gays oğlum' diye seslenen Ebu Dekka, 'Benim için sakın ağlama, çalışkan ol, başarılı ol. Senin büyük bir iş adamı olmanı isterim' ifadelerini kullandı.

ANNESİNİN SON MESAJI

Oğluna annesini unutmaması gerektiğini ve onun için her şeyi yaptığını hatırlatan Filistinli gazeteci, vasiyetinde şu sözlere yer verdi: 'Büyüyüp evlendiğinde bir kız çocuğun olursa ona benim adımı verirsin. Sen benim sevgilimsin, kalbim ve dayanağımsın, ruhum ve oğlumsun. Seninle benim başım dik durur.' Meryem Ebu Dekka ayrıca oğluna namazı aksatmaması gerektiğini, 3 kez 'namazın' ifadesiyle vurgulayarak, ibadetin önemini hatırlattı.

GAZZE'DE 6 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesinin 4. katına düzenlediği hava saldırısında 5 gazeteci hayatını kaybetti. Reuters foto muhabiri Hüsam el-Mısrı, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu kameramanı Muhammed Selame, Independent Arabia ve AP'nin de aralarında bulunduğu çeşitli medya kuruluşlarında gazetecilik yapan Meryem Ebu Dekka, ABD merkezli NBC News'te çalışan gazeteci Muaz Ebu Taha, gazeteci Ahmed Ebu Aziz yaşamını yitirdi. Han Yunus kentindeki Mevası bölgesindeki saldırılarda ise gazeteci Hasan Duvhan hayatını kaybetti.