Kocaelinin Gebze ilçesinde meydana gelen bina çökmesi, bölgede büyük bir şok etkisi yarattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk belirlemelere göre 5 kişinin enkaz altında olabileceği bilgisini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.
GENİŞ KAPSAMLI KURTARMA OPERASYONU
Olayın ardından bölgeye derhal çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Bakan Yerlikayanın açıklamasına göre, 80i AFAD personeli olmak üzere toplamda 147 arama kurtarma görevlisi, Kocaeli Valisi ve Gebze Belediye Başkanının koordinasyonunda bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalara İçişleri Bakan Yardımcısı, AFAD Başkan Yardımcısı, Afetlere Müdahale Genel Müdürü ve Arama Kurtarma Dairesi Başkanı da bizzat katıldı.
TEKNOLOJİK DESTEKLE ARAMALAR DEVAM EDİYOR
Arama kurtarma faaliyetlerinde teknolojik imkanlar da en üst düzeyde kullanılıyor. Bölgede 2 arama kurtarma köpeği, 8 enkaz altı arama cihazı, 2 drone ve 52 araç aktif olarak görev alıyor. Bakan Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Gebzeye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelişmelerden kamuoyunu bilgilendireceğiz." ifadelerini kullandı.


