Girişimcilik Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen 12. Girişimcilik Ödülleri, bu yıl Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilecek. Organizasyonun ana sponsoru Emlak Katılım olurken, platin sponsorlar arasında Ziraat Bankası, Türk Hava Yolları (THY), Negmar ve Ziraat Katılım yer alıyor. Ödül törenine onur konuğu olarak Necmeddin Bilal Erdoğan katılacak ve dereceye giren girişimcilere ödüllerini takdim edecek.
500'ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU ALINDI
GİV'den yapılan açıklamaya göre, ödül programına bu yıl 500'ün üzerinde başvuru yapıldı. Ön elemeyi geçen projeler, etkinlik alanında stant açarak yatırımcılarla birebir görüşme ve sunum imkânı bulacak. GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, girişimciliğin Türkiye'de ekonomik dönüşüm açısından stratejik önem kazandığını vurguladı.
GİRİŞİMCİLİK EKONOMİNİN YÖN VEREN AKTÖRÜ OLDU
Koç, girişimlerin büyüdükçe ticaret hacmi, teknoloji üretimi, ihracat kapasitesi ve nitelikli istihdamın da arttığını belirterek, "Girişimcilik artık ekonominin tamamlayıcı değil yön veren aktörleri arasında" dedi. Finansman ve iş birliği modellerinin çeşitlenmesinin girişimcilerin erişim alanını genişlettiğini ifade eden Koç, kitle fonlaması, girişim sermayesi yatırım fonları, melek yatırım ağları gibi farklı finansman kapılarının oluştuğunu söyledi.
11 KATEGORİDE 1 MİLYON TL ÖDÜL DAĞITILACAK
GİV Girişimcilik Ödülleri bu yıl Dijital Ekonomi, Yeni Girişimcilik, Kurumsal Girişimcilik, Proje-Fikir, Basın-Medya, Üniversite Kulübü, Akademisyen, Kamu Yöneticisi, İş Planı, Uluslararası Proje ve GİV Özel Ödülü olmak üzere 11 kategoride sahiplerini bulacak. Dereceye giren girişimcilere toplam 1 milyon TL ödül dağıtılacak. Etkinlik, girişimcilik ekosistemine açık olup, kayıtlar www.turkiyegirisimcibulusmasi.com.tr adresinden gerçekleştiriliyor.

