Süper Lig'de Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak 4 maç sonunda milli araya 8 puanla yenilgisiz giren Göztepe, Brezilyalı golcülerinin transferleriyle kasasını doldurdu. Sarı-kırmızılılar, yıldız oyuncuları Romulo ve Emersonn'u Avrupa'ya transfer ederek 28 milyon euronun üzerinde bir gelir elde etti.
ROMULO LEİPZİG'E TRANSFER OLDU
Geçen sezondan bu yana transferlerin en gözde oyuncularından biri olan Romulo Cardoso, geçtiğimiz günlerde resmen Leipzig'in futbolcusu oldu. 20 artı 5 milyon euro karşılığında Alman kulübüyle anlaşma sağlandı. Kulüp rekorunu kıran bu transferin ardından Emersonn'un transferi gerçekleşti.
EMERSONN, TOULOUSE'A TRANSFER OLDU
Geçen sezonun devre arasında Romulo'nun da transfer olduğu Atletico Paranaense'den transfer edilen 21 yaşındaki Emersonn'un yeni adresi Fransa oldu. Göztepe'de kısa süre forma giyen Brezilyalı golcünün transferi konusunda Lig 1 ekibi Toulouse ile anlaşma sağlandı. Toulouse'un Göztepe'ye 3 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödeyeceği ve Göztepe'nin Emersonn'un sonraki satışından da yüzde 15 pay alacağı ifade edildi. İki futbolcudan büyük kar elde eden Göztepe'nin futbol şubesini yöneten Sport Republic şirketinin transferdeki başarısı camia tarafından övgüyle karşılandı. Son Konyaspor maçında kadroya alınmayan Emersonn, Göztepe'de 20 resmi maça çıkmış ve sadece 2 gol atmıştı.
ROMULO'NUN İLK GOLÜ
20 artı 5 milyon euroya Leipzig'e transfer olan Romulo, Bundesliga'da ilk golünü attı. 2'nci haftada Leipzig'in evinde oynadığı Heidenheim maçında ilk 11'de sahaya çıkan Brezilyalı yıldız, 78. dakikada fileleri havalandırdı. Taraftarı önünde ilk kez forma giyip gol sevinci yaşayan Romulo, maçın 2-0 kazanılmasında önemli rol oynadı.


