Hindistan'ın Himachal Pradesh eyaletinde şiddetli yağışların tetiklediği bir heyelan, seyir halindeki bir yolcu otobüsünün üzerine devasa kaya parçalarının düşmesine neden oldu. Olayda ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti.
HİNDİSTAN'DA KORKUNÇ KAZA
Himachal Pradesh eyaletinde yaşanan olayda, dağın bir bölümünde meydana gelen çökme sonucu kopan kaya kütleleri, bir otobüsün üzerine düştü. Yetkililer, ilk belirlemelere göre 15 kişinin yaşamını yitirdiğini, kazada yaralanan 3 kişinin ise acil olarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Edinilen bilgilere göre, otobüste yaklaşık 30 yolcunun bulunduğu tahmin ediliyor. Bölgede enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
BAŞBAKAN MODİ'DEN TAZİYE VE DESTEK
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, meydana gelen elim kaza dolayısıyla derin üzüntüsünü dile getirdi. ABD merkezli X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformu üzerinden bir paylaşım yapan Modi, "Himachal Pradesh'in Bilaspur kentinde meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı. Başbakan Modi ayrıca, hayatını kaybedenlerin yakınlarına 200 bin, yaralananlara ise 50 bin rupi tutarında maddi destek sağlanacağını duyurdu.


