İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından bir belediye başkanının daha gözaltına alındığı bildirildi. Filistin resmi televizyonunun haberine göre, İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Selfit kentine yakın Karavet Beni Hassan beldesine baskın düzenledi.
GÖZALTI OPERASYONU
Baskın sırasında Belediye Başkanı Asi ve Galip Reyyan adlı bir buldozer sürücüsü gözaltına alındı, buldozerlerine de el konuldu. Yetkililer, gözaltıların, belediye başkanının İsrail ordusunun yerleştirdiği ve trafik kazalarına neden olan beton bloğu kaldırma girişimi nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.
İSRAİL'İN İŞGALİ
İsrail ordusunun Karavet Beni Hassan beldesinin girişine demir kapı ve beton bloklar yerleştirerek yolu daralttığı ve araç geçişini zorlaştırdığı ifade edildi. Asi, 23 Ağustos'tan bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınan beşinci belediye başkanı oldu. Önceki gözaltılarına el-Muğayyir Belediye Başkanı Emin Ebu Alya, El Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Sinine, Kubeybe beldesi Belediye Başkanı Nafiz Hammude ve Sile ez-Zahr Belediye Başkanı Abdulfettah Ebu Ali dahildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırıdan bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılar artış gösteriyor.


