İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail meclisine idam cezasını getirmeyi öngören bir yasa tasarısı sunuldu. Tasarının Ulusal Güvenlik Komitesi'nde onaylanmasının ardından meclise gönderildiği bildirildi.
TASARI MECLİSE GELDİ
Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ısrarıyla komiteden geçen tasarının yasalaşabilmesi için mecliste üç ayrı okumada onaylanması gerekecek. Habere göre, İsrail Başbakanlık Ofisi Esirler ve Kayıplar Koordinatörü Gal Hirsch'in konunun şimdilik ertelenmesi yönündeki itirazları Ben-Gvir tarafından reddedildi. Ben-Gvir, komitede yaptığı konuşmada, "Başbakanın yardımcıları, zamanın uygun olmadığı gerekçesiyle tartışmayı ertelememi istedi. Cevabım hayır. Bu yasa şu anda acil bir ihtiyaç." ifadelerini kullandı.
BAŞSAVCILIKTAN İTİRAZ
Ancak Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Başsavcılığın tasarıya itiraz etmesi nedeniyle ilk okuma için meclise gelmesine izin verilmeyeceği belirtildi. Yasa tasarısının açıklayıcı notlarında ise "Irkçılık veya halka düşmanlık nedeniyle cinayetten mahkum olan ve bu eylemi İsrail'e ve Yahudi halkının topraklarında yeniden dirilişine zarar vermek amacıyla gerçekleştiren teröristler, zorunlu olarak ölüm cezasına çarptırılacaktır." ifadelerine yer verildi.


