DÜNYA
Yayınlanma : 22 Eylül 2025 05:40

İsrail, Gazze'ye 3. Tümeni Gönderdi: 550 Binden Fazla Sivil Güney'e Göç Etti

İsrail, Gazze'ye 3. Tümeni Gönderdi: 550 Binden Fazla Sivil Güney'e Göç Etti
İsrail, Gazze'ye kara operasyonu kapsamında üçüncü tümenini gönderdi ve 550 binden fazla sivilin güneye göç ettiğini açıkladı. Avrupa ülkeleri ise İsrail'i Batı Şeria'daki ilhak planları konusunda uyardı.

İsrail, Gazze'deki saldırılarını yoğunlaştırıyor. İsrail Ordusu, kara operasyonu kapsamında bölgeye üçüncü tümenini sevk ettiğini duyurdu. 162. ve 98. tümenlerden sonra 36. tümenin de Gazze'ye giriş yaptığı belirtildi. Bu yeni tümenin bölgeye girişini kolaylaştırmak için çok sayıda hedefe saldırı düzenlendiği açıklandı.

SİVİL GÖÇÜ

İsrail Ordusu sözcüsü Effie Defrin, operasyon nedeniyle 550 binden fazla sivilin Gazze Şehri'nden güneye göç ettiğini bildirdi. Bu durum insani krizi daha da derinleştiriyor.

AVRUPA'DAN UYARI

Öte yandan, İsrail basını Avrupa ülkelerinin İsrail'i Batı Şeria konusunda uyardığını duyurdu. Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Avrupalı yetkililer, İsrail hükümetinin Batı Şeria’da ilhak planlarını gündeme getirmesi üzerine uyarıda bulundu. Yetkililerin, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetinin Orta Doğu’da inşa edilen her şeyi yıkmak istemesi durumunda bunun sonuçlarına katlanacakları yönünde mesaj ilettiği belirtildi. Netanyahu'nun bu ilhakın sonuçlarına katlanacağı vurgulandı.