Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail tarafından el konulan Özgürlük Filosu'na ait teknelerde bulunan 3 Türk milletvekili, Ashdod Limanı'nda karaya çıkarılmalarının ardından dün gece Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na nakledildi.
MİLLETVEKİLLERİNİN DÖNÜŞÜ
Milletvekillerinin bugün üçüncü bir ülke üzerinden havayoluyla Türkiye'ye dönme ihtimali bulunuyor. Bu süreçte, Tel Aviv'deki konsolosluk yetkililerinin vatandaşlarla yüz yüze görüşmesi planlanmaktadır. Diğer 18 Türk vatandaşı ise Ketziot Gözaltı Merkezi'ne sevk edildi.
VATANDAŞLARIN ÜLKEYE DÖNÜŞÜ İÇİN TEDBİRLER
Vatandaşların en kısa sürede Türkiye'ye dönmeleri adına gerekli tüm girişimler tamamlanmış olup, özel bir uçak seferi düzenlenmesi gibi tüm tedbirler titizlikle alınmaktadır. Bu arada, İsrail'in alıkoyduğu Türk aktivistler, süreci dünyadaki vicdan sahiplerine bıraktıklarını belirttiler. Küresel Sumud Filosu'na katılan Güney Afrikalı aktivistler ise ülkelerine geri döndü.


