SİYASET
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 05:42

İsrail muhalefeti, gelecek hükümet için forum kurdu

İsrail muhalefeti, gelecek hükümet için forum kurdu
İsrail muhalefeti, gelecek hükümetin oluşumuna yönelik siyasi koordinasyonu güçlendirmek amacıyla bir forum kurdu. Forum, anayasa hazırlama ve İsrail'in temel ilkelerinin korunması gibi konuları ele alacak.

İsrail'deki muhalefet partileri, siyasi iş birliğini güçlendirmek ve gelecek hükümetin temel ilkelerini belirlemek amacıyla bir forum oluşturdu. Muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Lieberman, Gadi Eisenkot ve Yair Golan'ın katılımıyla yapılan toplantının ardından ortak bir açıklama yapıldı.

PARTİ LİDERLERİ FORUMU

Açıklamada, 'Parti Liderleri Forumu'nun sürekli bir yapı haline getirileceği ve bir sonraki toplantının Yom Kippur'dan (1 Ekim Çarşamba akşamı başlayıp 2 Ekim Perşembe akşamı sona eren Kefaret Günü) hemen sonra yapılacağı belirtildi. Forum, anayasa hazırlama, herkese hizmet ilkesini uygulama ve İsrail'in Yahudi, demokratik ve siyonist bir devlet olarak korunması gibi konuları ele alacak bir kurul oluşturacak.

ESKİ BAŞBAKANLARIN KATILIMI

Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Mavi-Beyaz Partisi lideri Benny Gantz'ın da gelecek toplantıya katılmaları bekleniyor. Açıklamada forumun amacının, bir sonraki siyasi sürece hazırlanmak için muhalefetteki birliği sağlamak olduğu vurgulandı.