DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ REVİZE EDİLDİ
USGS, ilk ölçümlerde depremin büyüklüğünü 7.5 olarak açıkladığını, daha sonra 7.4 olarak revize ettiğini belirtti. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından Kamçatka kıyılarında bir metreye ulaşabilecek tehlikeli dalgaların görülebileceği uyarısında bulunarak tsunami alarmı verdi. Japonya, Hawaii ve diğer Pasifik adalarında ise 30 santimetreden düşük dalgaların oluşabileceği ifade edildi.
TSUNAMİ UYARISI
Öte yandan, can ve mal kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, bölgede saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Geçtiğimiz Temmuz ayında da benzer bir deprem yaşayan bölge, büyük bir felaket yaşamıştı.
GEÇMİŞTE YAŞANAN DEPREM
Kamçatka açıklarında kaydedilen 8.8 büyüklüğündeki deprem, Pasifik genelinde 4 metreyi bulan tsunamilere neden olmuş ve Japonya’da yaklaşık 2 milyon kişinin tahliyesine yol açmıştı. Bu deprem, 2011’de Japonya kıyılarında meydana gelen ve 15 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği 9,1 büyüklüğündeki depremden bu yana en şiddetlisi olarak kaydedilmişti.


