GÜNDEM
Yayınlanma : 12 Ocak 2026 08:58

Kar altında Metristepe'de tarihe saygı yürüyüşü: 105. yıl coşkusu

Kar altında Metristepe'de tarihe saygı yürüyüşü: 105. yıl coşkusu
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 1. İnönü Zaferi'nin 105. yılı, binlerce kişinin kar altında Metristepe'ye yürümesiyle anıldı. Zaferin önemi vurgulandı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Türk milletinin kaderini değiştiren 1. İnönü Zaferi'nin 105. yıl dönümü, yoğun kar yağışına rağmen binlerce kişinin katıldığı anlamlı bir yürüyüşle anıldı.

TARİHE YÜRÜYÜŞ VE ANMA

Bozüyük Belediyesi ve AKUT Arama Kurtarma Derneği iş birliğinde düzenlenen 18. Geleneksel Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü, soğuk ve karlı havaya rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti. Nanedere mevkisinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişilik grup, ecdadın izinden giderek 8 kilometrelik zorlu parkuru yaklaşık 3 saatte tamamladı.

METRİSTEPE'DE DUYGU DOLU ANLAR

Katılımcılar, Türk milletinin "makûs talihinin yenildiği" ve Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan Metristepe'ye ulaştıklarında duygu dolu anlar yaşadı. Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Metristepe'nin taşıdığı tarihi değere vurgu yaptı. Başkan Bakkalcıoğlu, "1. İnönü Zaferi'nin 105. yıl dönümünde düzenlediğimiz bu anlamlı yürüyüşte, birlik ve beraberliğimizin gücüyle hemşehrilerimizle bir araya geldik. Metristepe, milletimizin yeniden ayağa kalkışının, umudun ve direnişin sembolüdür," dedi. Başkan Bakkalcıoğlu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Albay İsmet İnönü ve İnönü Savaşları'nın aziz şehitleri olmak üzere vatan uğruna can veren tüm kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere ve kar kış demeden yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür etti.