Kars Valisi Ziya Polat, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen askerleri anmak amacıyla her yıl düzenlenen "Kardan Heykeller" etkinliğinin bu yılki hazırlıklarını yerinde inceledi.
VALİ POLAT ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜ
Vali Polat, Sarıkamış'a giderek yapımı devam eden kardan heykellerin son durumunu gözlemledi. Heykeltıraşlar ve üniversite öğretim üyelerinden oluşan ekibin çalışmalarını yakından takip eden Vali, projenin geldiği aşama hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.
111 YIL ÖNCEKİ KAHRAMANLAR ANILACAK
Polat, yaptığı değerlendirmede, kardan heykellerin yalnızca sanat eseri olmadığını, aynı zamanda 111 yıl önce vatan uğruna hayatını feda eden kahramanların anısını yaşattığını belirtti. Bu heykellerin, Sarıkamış ruhunu gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynadığını vurguladı.
ANMA PROGRAMI İÇİN SON HAZIRLIKLAR
Sarıkamış Şehitleri 111. Anma Programı kapsamında sergilenecek olan kardan heykellerin açılışının geniş katılımla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Vali Polat, tüm hazırlıkların şehitlerin aziz hatırasına yakışır bir şekilde tamamlanması için gerekli talimatları verdi.


