Ticaret Bakanlığı, tüketicileri yanıltıcı 'kasım indirimleri'ne karşı adeta seferber oldu. Vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla proaktif bir tutum sergileyen bakanlık, hem bilgilendirme yaptı hem de denetimleri sıkılaştırdı.
ALDATICI İNDİRİMLERE GEÇİT YOK
Kasım ayı öncesinde yapılan duyurularla hem tüketiciler indirim dönemlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıldı hem de satıcılara yönelik aldatıcı kampanyalardan kaçınmaları yönünde sert mesajlar verildi. Tüketicilerden gelen şikayetler titizlikle değerlendirilerek Reklam Kurulu'nun 364. toplantısı gerçekleştirildi.
12.9 MİLYON TL CEZA KESİLDİ
Kurulun yaptığı incelemeler sonucunda, görüşülen 108 dosyadan 93'ünün mevzuata aykırı olduğu tespit edildi. Bu aykırı uygulamalar nedeniyle toplamda 12 milyon 905 bin 818 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, tüketicilerin yanlış bilgilendirilmesini engellemek amacıyla 57 dosya için indirimlerin durdurulması, 16 dosya için ise erişim engeli kararı alındı.


