GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Şubat 2026 16:01

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde toplu iş sözleşmeleri imzalandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde toplu iş sözleşmeleri imzalandı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çeşitli sendikalar ile toplu iş sözleşmeleri imzaladı ve çalışan haklarını önceliklendirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, önemli bir adım atarak çeşitli şirketleri ve sendikaları kapsayan toplu iş sözleşmelerini imzaladı.

İMZALANAN SÖZLEŞMELER

Bu kapsamda Kaymek A.Ş., Spor A.Ş., Erciyes A.Ş. ve KASKİ Genel Müdürlüğü personeli ile Hizmet-İş Sendikası arasında, Ulaşım A.Ş. personeli ile Öz Taşıma-İş Sendikası arasında, Kaymek ve KASKİ bünyesinde görev yapan güvenlik personeli ile de Öz Güven-Sen Sendikası arasında sözleşmeler imzalandı.

BELEDİYELER ARASINDA KOORDİNASYON

Ayrıca Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe belediyelerinde görev yapan personellere yönelik yürütülen çalışmalar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyon ve uyum çerçevesinde tamamlandı. Bu süreç, çalışan haklarını gözeten bir anlayışla yürütüldü. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışan haklarını önceliklendiren bir yaklaşım benimsediklerini vurguladı. İmzalanan sözleşmelerin yerel yönetimlerde örnek bir uygulama olduğunu ifade etti.