DÜNYA
Yayınlanma : 13 Ağustos 2025 03:21

Kiev'den provokasyon iddiası: Rusya-ABD görüşmeleri hedefte

Kiev'den provokasyon iddiası: Rusya-ABD görüşmeleri hedefte
Bakanlık, Kiev yönetiminin 15 Ağustos'taki Rusya-ABD görüşmelerini engellemek için provokasyon planladığını, yabancı gazetecilerin de bu plana dahil edildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, çeşitli kanallardan elde edilen bilgilere göre, 15 Ağustos’ta Alaska’da yapılması planlanan Rusya-ABD görüşmelerini aksatmak için Kiev yönetiminin provokasyon hazırladığı belirtildi.

UKRAYNA İSTİHBARATI VE YABANCI GAZETECİLER

Buna göre, bu amaçla bir grup yabancı gazetecinin “cephe bölgesindeki şehir sakinleri hakkında haber hazırlamaları” bahanesiyle 11 Ağustos’ta Ukrayna istihbarat araçlarıyla Harkiv bölgesindeki Çuguyev şehrine götürüldüğü belirtildi. Söz konusu zirve öncesi, Batılı gazetecilerin kayda alması amacıyla Ukrayna ordusunun yoğun nüfuslu yerleşim alanlarından birine veya bir hastaneye sivillerin zarar göreceği İHA ve füzelerle kışkırtıcı saldırı planladığı ileri sürüldü.

SORUMLULUK RUSYA'YA YÜKLENECEK

Açıklamada, “Kiev rejiminin provokasyonu sonucunda, Ukrayna’daki ihtilafın çözümü konularında Rus-Amerikan etkileşimini başarısızlığa uğratmak için koşullar ve olumsuz bir medya ortamı yaratılacak, saldırı ve sivil kayıplarla ilgili tüm sorumluluk Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne yüklenecek.” ifadeleri kullanıldı. Bakanlığın açıklamasında, başka yerleşim yerlerinde de provokasyonlar yaşanmasının mümkün olabileceği iddia edildi.