EKONOMİ
Yayınlanma : 03 Şubat 2026 12:09

KOBİ'lere 20 milyon TL'ye kadar KOSGEB desteği: Başvurular açıldı!

KOBİ'lere 20 milyon TL'ye kadar KOSGEB desteği: Başvurular açıldı!
KOSGEB, KOBİ'lerin kapasite gelişimini desteklemek amacıyla 20 milyon liraya kadar kredi finansmanı sağlayacak. Başvurular 28 Şubat'a kadar devam edecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) hedefleyen KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın 2026 yılı ilk dönemi başvurularının başladığını duyurdu.

KOBİ'ler İçin Önemli Fırsat

Bakan Kacır, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, KOBİ'leri büyütme, üretimi ve istihdamı güçlendirme hedefleri doğrultusunda yeni bir destek programı başlattıklarını belirtti. Bu program kapsamında, KOBİ'lere 20 milyon lira üst limitli ve 36 ay vadeli krediler için 20 puanlık finansman desteği sunulacak. Kacır, 2025 yılında bu tür desteklerle 2 bin 440 işletmeye 38,4 milyar lira finansmana erişim imkanı sağladıklarını da ekledi.

Başvurular 28 Şubat'a Kadar Devam Edecek

'Daha güçlü, daha üretken bir Türkiye için işletmelerimizin yanındayız' diyen Bakan Kacır, bu önemli destek programına başvuruların 28 Şubat tarihine kadar yapılabileceğini hatırlattı. Bu destek, KOBİ'lerin kapasitelerini artırarak rekabet güçlerini yükseltmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.