Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Gazze'ye insani yardım götüren Sumud Filosu'na yönelik İsrail'in saldırısı sonrası önemli kararlar aldıklarını duyurdu. Petro, İsrail ile mevcut serbest ticaret anlaşmasının derhal feshedileceğini ve İsrail'in diplomatik heyetinin Kolombiya'dan ayrılacağını belirtti.
İSRAİL'E SERT TEPKİ
Uluslararası tepkinin arttığı Sumud Filosu saldırısına karşı Kolombiya, İspanya ve İrlanda gibi ülkelerin ardından İsrail'i en üst düzeyde kınayan ülkelerden biri oldu. Petro, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıya karşı somut adımlar atılacağını vurguladı.
İKİ KOLOMBİYALI AKTİVİSTİN DURUMU
Uluslararası Sumud Filosu'nda bulunan iki Kolombiyalı aktivistin alıkonulduğuna dair haberleri paylaşan Petro, bu durumun Netanyahu'nun yeni bir uluslararası suçu olabileceğini ifade etti. Petro, "Eğer bu bilgi doğruysa, Netanyahu’nun yeni bir uluslararası suçu söz konusu. Filistin ile insani dayanışma faaliyetlerinde bulunan iki Kolombiyalı kadın uluslararası sularda gözaltına alındı. Dışişleri Bakanlığı gerekli tüm girişimlerde bulunmalı, hatta İsrail yargısı nezdinde de dava açmalıdır. Uluslararası avukatları Kolombiyalı avukatlarımızla birlikte ülkemizin yanında olmaya davet ediyorum." dedi.


