GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Ocak 2026 18:40

Konya'da Marangozlar Kavşağı yenilendi ve hizmete açıldı

Konya'da Marangozlar Kavşağı yenilendi ve hizmete açıldı
Konya'da Marangozlar Köprülü Kavşağı, yenileme çalışmalarının ardından trafiğe açıldı ve güvenli ulaşım için önemli bir proje olarak hizmet vermeye başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda yürütülen yenileme çalışmalarının tamamlandığını ve kavşağın yan yollarıyla birlikte trafiğe açıldığını duyurdu.

YENİ KAVŞAK, GÜVENLİ ULAŞIM SUNUYOR

Başkan Altay, Marangozlar Köprülü Kavşağı’nın şehir içindeki ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için hayata geçirilen önemli projelerden biri olduğunu belirtti. Kavşakta yan yolların da tamamlandığını ve eksiksiz bir hizmet sunmaya başladıklarını ifade etti.

TÜRKİYE'DE İLK UYGULAMA

Marangozlar Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu ile Adana Çevreyolu kesişiminde yer alıyor ve tünel mantığıyla inşa edilmesi Türkiye’de bir ilk olarak dikkat çekiyor. Kavşakta bisiklet ve yaya yolları için tüneller oluşturulurken, kar ve buz engelleme sistemleri de uygulandı. Başkan Altay, çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ve hemşehrilerine gösterdikleri sabır için teşekkür etti.