GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Ekim 2025 19:03

Lapid'den Avrupa ve ABD'deki Filistin Destekçilerine Tepki: Siz Kandırıldınız

Lapid'den Avrupa ve ABD'deki Filistin Destekçilerine Tepki: Siz Kandırıldınız
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Avrupa ve ABD'deki Filistin destekçilerinin terör parasıyla finanse edilen propaganda uzmanları tarafından manipüle edildiğini iddia etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, yaptığı konuşmada Avrupa ve ABD'deki Filistin destekçilerini hedef aldı.

LAPİD'DEN MANİPÜLASYON SUÇLAMASI

Lapid, "Son iki yılda Londra, Roma, Paris ve Columbia Üniversitesi'nde sokaklara dökülen herkese sesleniyorum. Siz kandırıldınız. Terör parasıyla finanse edilen propaganda uzmanları sizi manipüle etti." ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE DESTEK

Gazze'de yaşanan sivil kayıplar ve insani krizin ortasında yapılan bu açıklamalar, uluslararası kamuoyunda ve sosyal medyada geniş yankı buldu. Ancak Lapid'in bu sözleri, Knesset'te bulunan İsrailli vekillerin büyük çoğunluğu tarafından alkışlarla karşılandı.