GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Eylül 2025 05:56

Mardin'de deprem: Haseke yakınlarında 4,3 büyüklüğünde sarsıntı

Mardin'de deprem: Haseke yakınlarında 4,3 büyüklüğünde sarsıntı
4 Eylül 2025, 05:30:30'da Suriye'nin Haseke şehrinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Mardin'in Nusaybin ilçesine 95.42 km uzaklıkta hissedildi.

Son dakika gelişmesi: Mardin ve çevresinde deprem meydana geldi. 4 Eylül 2025 tarihinde saat 05:30:30'da Haseke (Suriye)'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem, Mardin'in Nusaybin ilçesine 95.42 km uzaklıkta gerçekleşti.

DEPREMİN ŞİDDETİ VE ETKİLERİ

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile AFAD tarafından yapılan açıklamalarda, depremin Mardin'de hissedildiği ve bazı ilçelerde daha yoğun olarak algılandığı belirtildi. Depremin büyüklüğü 4,3 olarak ölçüldü. Mardin'de depremin hangi ilçelerde daha şiddetli hissedildiği ve olası artçı sarsıntılar hakkında bilgiler, yetkili kurumların açıklamalarıyla güncellenecektir.

SON DAKİKA GELİŞMELER

04 Eylül 2025 tarihindeki depremle ilgili olarak, Mardin'de yaşayan vatandaşların yaşadıkları ve olası hasarlar hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kandilli ve AFAD'ın resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından anlık deprem bilgileri takip edilebilir. Deprem sonrası gelişmeler ve olası hasar tespitleri için yetkililerin açıklamaları bekleniyor.